úterý 12. října 2010

Maskoti a kojoti I.

Tak tu máme nové Ubuntu 10.10 "Maverick Meerkat", já teda celkom nedávno přešel na 64bit Ubuntu 10.04, které je LTS a do nové verze se jen tak hned nepohrnu, nicméně ten nový font vypadá celkom dobře ...

O čem psát, když ne o počítačích, Linuxech a tak podobně, no třeba se na nás bezhlavě řítí volby - pro změnu do horní komory parlamentu a na radnice. Dnes ráno mě dostihly hned několikrát. Bilboardy nepočítám, mám v hlavě takový AdBlock plugin, který mi to automaticky filtruje, takže si nevšímám ani těch všedních kolem D1, ani těch předvolebních všude možně. Naštěstí u loňských voleb do dolní sněmovny si partaje trošku namlely hubu, na příspěvcích za vyhrané volby ty velké dostaly asi míň kaček, než do zaplakátování našich zemí investovaly, takže se trošku víc krotí.

Tož jdu si tak ráno na vlak, a na ulici v centru nějací prudiči, z dálky mi to přišlo, že možná vybírají příspěvky na nějakou charitu ... ale ouha, z blízka mi dávaly letáček s kandidátem komunistické strany do senátu ... v duchu jsem si řekl třikrát fuj, komunisty jsem nikdá nevolil, a dokud mi Pán Bůh bude dopřávati zdravého rozumu, tak ani nebudu, verbálně jsem paní slušně odbyl i s jejich rybářskou kuchařkou ...

... no a pak mě o půl hodinky dostihly brněnské volby v šalině, teda přesněji v Šalině. To je takový časopis, co bývá v brněnské hromadné dopravě zadara s informacemi o brněnské hromadné dopravě. Já to beru domů dětem, protože ty mají rády šalinky, a ten časopis bývá (býval?) obrázků šalinek celkem plný. Ovšem poslední dvě čísla, žádné šalinky, jen se tam pomnožily obrázky brněnského alfasamce - Romana. Říjnové číslo šaliny obrázky pana primátora přímo hýří -napočítal jsem jej tam celkom osumkrát ... zato šalinka tamje sotva jednou - dva obrázky z interiéru a z venku jeden neúplný pohled - ne, tohle číslo fakticky dětem do rukou nedám ... předvolební vlezdorektálismus vydavatelů, kteří jsou asi placeni také z městských peněz je do očí bijící.

Pro ty mimobrněnské, čím na sebe brněnský alfasamec upozornil ty, kdož pozorují brněnskou radnici jen z rychlíku a chodí si tam jen pro rodné listy svých dětí - sbaili na radnici nejvýše postavenou křesťanskou demokratku, podporuje smysluplný přesun hlavního vlakového nádraží o 500m na jih a taková třešnička na konec - slavné zprávy z primátorské sprchy - pokud nevíte o co jde, mrkněte na 25. minutu a 40. sekundu tohodle videa.


Tož, teď jsem se vypořádal s kojoty, k maskotům jsem se dnes neprokousal, půjdu do pelechu, tož snad příště.



Žádné komentáře: